Pendarovski: Članstvo u NATO pozitivno će uticati na regionalnu bezbednost

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pendarovski: Članstvo u NATO pozitivno će uticati na regionalnu bezbednost

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski poručio je Jensu Stoletenbergu da će uvek pružiti podršku onome što je regionalni i globalni prioritet Alijanse.

"U mom profesionalnom životu uvek sam se vodio idejom da pomognem državi u procesima koji su je danas doveli do punopravnog članstva", istakao je Pendarovski tokom susreta sa Stoltenbergom u Skoplju.

Predsednik Severne Makedonije rekao je da činjenica što Severnoatlantski savet dolazi u istorijsku posetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavlja značajan period za tu državu.

"Ubeđen sam da svi poštuju i cene suštinski demokratski napredak i sprovođenje reformi ka obnovi institucionalnog i pravnog poretka države", naveo je Pendarovski.

On je rekao da je duboko uveren da će učlanjenje Severne Makedonije u NATO pozitivno uticati na regionalnu bezbednosti i stabilnost, što će, kako je kazao, minimizirati "spoljne maligne faktore".

"Ubeđen sam da ćemo uskoro imati mogućnost da se vidimo u sedištu NATO u Briselu", zaključio je Pendarovski.

Stoltenberg je imao susret sa državnim vrhom Severne Makedonije, a održan je i sastanak Severnoatlantskog saveta u Skoplju, posvećen integraciji te države u Alijansu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pendarovski: Članstvo u NATO ključan kohezivni faktor u Severnoj Makedoniji

Izvor: Blic, 03.Jun.2019

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski poručio je danas generalnom sekretaru NATO Jensu Stoletenbergu da će njegov kabinet uvek biti podrška onome što je regionalni i globalni prioritet Alijanse, prenosi MIA.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.