Pendarovski: Članstvo u NATO pozitivno će uticati na regionalnu bezbednost

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski poručio je Jensu Stoletenbergu da će uvek pružiti podršku onome što je regionalni i globalni prioritet Alijanse.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

22:55

Pendarovski: Članstvo u NATO pozitivno će uticati na regionalnu bezbednost
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"U mom profesionalnom životu uvek sam se vodio idejom da pomognem državi u procesima koji su je danas doveli do punopravnog članstva", istakao je Pendarovski tokom susreta sa Stoltenbergom u Skoplju.

Predsednik Severne Makedonije rekao je da činjenica što Severnoatlantski savet dolazi u istorijsku posetu predstavlja značajan period za tu državu.

"Ubeđen sam da svi poštuju i cene suštinski demokratski napredak i sprovođenje reformi ka obnovi institucionalnog i pravnog poretka države", naveo je Pendarovski.

On je rekao da je duboko uveren da će učlanjenje Severne Makedonije u NATO pozitivno uticati na regionalnu bezbednosti i stabilnost, što će, kako je kazao, minimizirati "spoljne maligne faktore".

"Ubeđen sam da ćemo uskoro imati mogućnost da se vidimo u sedištu NATO u Briselu", zaključio je Pendarovski.

Stoltenberg je imao susret sa državnim vrhom Severne Makedonije, a održan je i sastanak Severnoatlantskog saveta u Skoplju, posvećen integraciji te države u Alijansu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: