Ozvaničen početak izgradnje turističkog naselja u Kumboru

Izvor: Blic, 06.Mar.2014, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozvaničen početak izgradnje turističkog naselja u Kumboru

U Kumboru je juče ozvaničen početak izgradnje luksuznog turističkog kompleksa koji će Azmont Investment iz Azerbejdžana finansirati sa pola milijarde evra.

Predstavljanju projekta su prisustvovali premijer Crne Gore Milo Đukanović i ministar ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahin Mustafajev koji su rekli da očekuju da će turišticki kompleks "Portonovi" biti izgrađen do 2016. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Na prostoru bivše vojne kasarne i na nešto više od kilometra obale predviđena je izgradnja kompleksa zgrada sa 120 soba i 45 vila. Na izgradnji će raditi 6.500 ljudi, a u naselju, kada proradi, 1.200 ljudi.

Ministar ekonomije Azerbejdžana Šahin Mustafajev rekao je da je u Crnoj Gori vlada stvorila povoljne uslove za investicije i najavio da će za "pionirom" - Azmont Investmentsom, doći i drugi investitori.

Premijer Đukanović je rekao da je Kumbor "jedan od razvojnih resursa" i naveo da su investitori, povezani s azerbejdžanskom naftnom kompanijom SOCAR, došli u vreme globalne ekonomske krize, kada je "posustajala energija za ekonomskim razvojem u Evropi", a većina evropskih investitora "čekala rasplet".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.