Ceo region gradiće u Kumboru

Izvor: B92, 05.Mar.2014, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceo region gradiće u Kumboru

Podgorica -- Crnogorsko-azerbejdžanska kompanija Azmont objaviće za nekoliko dana tender za gradnju turističkog kompleksa u Kumboru, kod Herceg Novog.

Azmont je investitor tog projekta, vrednog 500 miliona evra.

Izvršni direktor Azmonta Džejms Vilson izrazio je očekivanje da će bar 70 odsto prijavljenih građevinskih i drugih firmi biti iz Crne Gore i regiona.

Vilson je naveo da će u špicu radova na izgradnji kompleksa u Kumboru, a to će biti kraj 2015. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, biti angažovano do 6.500 radnika.

U Bijelom Polju u utorak je otvorena "Azmont akademija", specijalni centar za obuku radnika koji će biti angažovani u Kumboru. Više od 1.200 prijavljenih kandidata biće narednih meseci obučavano za tesarske, zidarske i vodoinstalaterske poslove.

Svečano otvaranje gradilišta u Kumboru, na mestu bivše vojne kasarne, najavljeno je za danas.

U Kumboru će biti izgrađeno luksuzno hotelsko-turističko naselje tipa "Uan end onli (One&Only), prvi objekat te vrste u Evropi.

Biće podignuti hoteli i vile sa apartmanima, sa svim sadržajima koji su karakteristični za najekskluzivnija turističko-stambena naselja. Planirano je da u ceo projekat bude uloženo 500 miliona evra, a radovi bi trebalo da budu završeni u narednih nekoliko godina.

Kumbor će, prema najavama predstavnika Azmonta, biti novi grad na crnogorskom delu Jadranskog mora, a zgrade će biti podignute u stilu arhitekture Kotora, Dubrovnika i Perasta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ceo region gradiće u Kumboru

Izvor: YU-Build.rs, 05.Mar.2014

Crnogorsko-azerbejdžanska kompanija Azmont objaviće za nekoliko dana tender za gradnju turističkog kompleksa u Kumboru, kod Herceg Novog. Azmont je investitor tog projekta, vrednog 500 miliona evra.

Nastavak na YU-Build.rs...

Ozvaničen poletak radova na Kumboru: "Portonovi" za dve godine

Izvor: Večernje novosti, 05.Mar.2014

PODGORICA, HERCEG NOVI - Prosut je u sredu šampanjac na placu budućeg atraktivnog turističkog kompleksa „Portonovi“ u Kumboru, na svetkovini upriličenoj povodom izgradnje turističkog kompleksa na 24 hektara, vrednog pola milijarde evra. Gradilište kompleksa „Portonovi“ u Kumboru otvorili...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.