U Novom Sadu i prigradskim naseljima počinje suzbijanje ambrozije na 9,5 miliona kvadrata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2024, 09:17

U Novom Sadu i prigradskim naseljima počinje suzbijanje ambrozije na 9,5 miliona kvadrata

Gradsko zelenilo počinje suzbijanje ambrozije u Novom Sadu i prigradskim naseljima. Ambrozija će se, kako je predviđeno Programom održavanja javnih zelenih površina pod ambrozijom i drugim alergogenim biljkama za 2024. godinu, suzbijati na ukupnoj površini od 9,5 miliona kvadrata, saopšteno je danas iz tog javnog komunalnog preduzeća.
Predviđeno je da se ambrozija na 8.842.000 kvadrata uklanja mehanički, što podrazumeva košenje i sakupljanje, a da se hemijskim merama suzbija na površini od 658.000 kvadrata.
Kako se navodi, suzbijanje ambrozije i drugih alergenih biljaka radiće se sistematski od maja do novembra, u skladu sa meteorološkim uslovima i stanjem na terenu, na osnovu naloga Gradske uprave...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počinje suzbijanje ambrozije u Novom Sadu i prigradskim naseljima

Izvor: NoviSad.com, 16.Maj.2024

Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ počinju akciju suzbijanja ambrozije u Novom Sadu i prigradskim naseljima. Kako je saopšteno, ambrozija će se suzbijati na ukupnoj površini od 9.500.000 kvadrata..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.