Osvanuo novi dokument: Sprema se nova strategija jačanja odbrane od Rusije i Kine?

Izvor: B92, 13.Jun.2021, 22:13

"Osvanuo" novi dokument: Sprema se nova strategija jačanja odbrane od Rusije i Kine?

NATO je počeo sa pripremom nove vojne strategije kako bi učvrstio odbranu od pretnje iz Rusije i Kine, saopšteno je iz Bele kuće.

"Saveznici iz Alijanse će na sebe preuzeti obaveze kako bi realizovali nov koncept i strategiju sa ciljem jačanja potencijala obuzdavanja i odbrane NATO sa ciljem borbe sa pretnjama koje stižu iz Rusije, ali i drugih zemalja“, precizira se u saopštenju, a preneo je "Sputnjik".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ovaj dokument objavljen je uoči samita Severnoatlantske alijanse, koji će biti održan 14. juna u Briselu. Takođe je navedeno i da će strategija uzeti u obzir „agresivnu politiku Rusije, kao izazove koji se rađaju pred kolektivnom bezbednosti Alijanse zbog Kine“ Pored toga, Bela kuća navodi i da će NATO nastaviti da prati aktivnost Rusije u Ukrajini, ali i oko njene teritorije. Novi koncept strategije bi trebalo da bude spreman za usvajanje na samitu Alijanse koji će biti održan 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO SPREMA NOVU VOJNU STRATEGIJU: Jačanje odbrane i obuzdavanje "agresivne" Rusije i Kine biće najvažnija stavka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021

Ovaj dokument objavljen je uoči samita Severnoatlantske alijanse, koji će biti održan 14. juna u Briselu..NATO je počeo sa pripremom nove vojne strategije kako bi učvrstio odbranu od pretnje iz Rusije i Kine, saopšteno je iz Bele kuće...- Saveznici iz Alijanse će na sebe preuzeti obaveze kako...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.