Osnovan savet za podizanje ratnih memorijala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2018, 05:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan savet za podizanje ratnih memorijala

Upravo osnovanim Savetom za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, naša zemlja je dobila krovno telo koje će uz resornog ministra odlučivati o postavljanju i uklanjanju ratnih memorijala, piše danas "Politika".

Kako je rečeno tom listu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sedmočlani Savet je osnovan prošle sedmice u skladu sa Zakonom o ratnim memorijalima, usvojenim u junu.

Čine ga, navodi se, stručnjaci i predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << državne uprave koji će davati mišljenje o predlozima za postavljanje svih obeležja posvećenih ratnim dešavanjima i ličnostima, ali i za njihovo uklanjanje, ukoliko su u suprotnosti s interesima države i istorijskim činjenicama.

Prema novom zakonu, predloge za postavljanje ili uklanjanje ratnih memorijala mogu da podnesu organi države i teritorijalne autonomije, jedinice lokalne samouprave, pravna i fizička lica.

Na osnovu ocene saveta i nadležne ustanove za zaštitu kulture, ministarstvo donosi rešenje o postavljanju ili uklanjanju, navodi list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.