Orban: Migranti ne bi stigli do Nemačke da je Srbija bila EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Migranti ne bi stigli do Nemačke da je Srbija bila EU

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da zapadne države u Evropskoj uniji pate od "zamora proširenja" i koriste novije članice kao "žrtvenog jarca" zbog svojih problema. On je dodao da ilegalna migracija ne bi stigla do Nemačke da su zemlje poput Srbije bile deo EU već za vreme migrantske krize, 2015. godine, preneo je AP.

Orban je rekao da očekuje da će se bivši ministar pravde Laslo Tročanji imenovan za novog evropskog komesara za proširenje suočiti sa "vrućim momentima" tokom predstojećih rasprava, pre glasanja evropskog parlamenta o novom sastavu Evropske komisije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orban: Migranti ne bi stigli do Nemačke da je Srbija bila EU

Izvor: Blic, 13.Sep.2019

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da zapadne države u Evropskoj uniji pate od "zamora proširenja" i koriste novije članice kao "žrtvenog jarca" zbog svojih problema.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.