Oland i Merkel dva sata razgovarali s Putinom i Poroššenkom

Izvor: Blic, 29.Jun.2014, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland i Merkel dva sata razgovarali s Putinom i Poroššenkom

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo su danas po podne razgovarali telefonom, više od dva sata, sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom o situaciji u Ukrajini, uoči isteka primirja na jugoistoku zemlje sutra uveče. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Angela Merkel i Vladimir Putin

Oni su ukazali na značaj novih konkretnih pomaka u cilju stabilizacije bezbednosne situacije na terenu, produženja primirja i sprovođenja mirovnog plana koji su predstavile ukrajinske vlasti, saopštila je Jelisejska palata.

Evropski lideri su u razgovoru jasno podsetili na očekivanja koja je Evropski savet izneo u petak i izrazili želju da rezultati budu postignuti do sutra.

Oland i Merkel su naročito ohrabrili Putina i Porošenka da rade na uspostavljanju verifikacionog mehanizma pod nadzorom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), primirja i efikasne kontrole granice.

Francuski šef države i nemačka kancelarka su, takođe, pozvali ruskog i ukrajinskog predsednika da rade na ponovnom uspostavljanju kontrole ukrajinskih vlasti nad tri granična punkta koja su zauzeli separatisti, na otpočinjanju pregovora u vezi sa sprovođenjem mirovnog plana koji je predstavio Porošenko, kao i na daljem oslobađanju talaca.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pozivi za produženje primirja u Ukrajini

Izvor: Deutsche Welle, 30.Jun.2014, 09:40

U Ukrajini danas (30.6.) ističe primirje. Nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Fransoa Oland i ruski predsednik Vladimir Putin su za njegovo produženje. Ipak, demonstranti na Majdanu traže suprotno.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.