Određen pritvor Hernadiju

Izvor: Blic, 27.Sep.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor Hernadiju

Županijski sud u Zagrebu odredio je pritvor predsedniku uprave MOL Žoltu Hernadiju, pošto se u sredu nije pojavio u Zagrebu kako bi bio ispitan u istrazi koju protiv njega vodi hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organizocvanog kriminala.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od begstva. Ta sudska odluka osnova je za raspisivanje evropskog naloga za hapšenje i eventualno međunarodne poternice koja će važiti i izvan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropske unije, preneo je HRT.

Mađarsko državno tužilaštvo odbacilo je zahtev da se ispita predsednik uprave MOL zbog optužbe za podmićivanje bivšeg premijera Ive Sanadera kako bi MOL preuzeo upravljačka prava u Ini.

Ulaskom Hrvatske 1. jula u EU stvorili su se uslovi da Hernadi dođe na sudsko ročište vezano uz spomenuti slučaj.

Prošlog novembra Sanader je, zbog navodnog primanja pet miliona evra mita od MOL, nepravosnažno osuđen na 10 godina zatvora. USKOK je u optužnici tvrdio da je taj iznos dvostruko veći.

Mađarski MOL je vlasnik 49,1 odsto udela u Ini, a hrvatska država ima udeo od 44,84 odsto.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pritvor za predsednika uprave MOL-a

Izvor: B92, 27.Sep.2013

Zagreb -- Županijski sud u Zagrebu odredio je pritvor za predsednika uprave MOL-a Zolta Hernadija, u odsustvu, nakon što se u sredu nije pojavio u Zagrebu na ispitivanju...Naime, trebalo je da bude ispitan u istrazi koju protiv njega vodi Uprava za borbu protiv organizovanog griminala i korupcije...Pritvor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.