Odloženo suđenje po tužbi Jeremića protiv Vučića

Izvor: RTS, 13.Jun.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje po tužbi Jeremića protiv Vučića

Početak suđenja po tužbi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića protiv predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića odloženo je u Višem sudu u Beogradu do odluke Narodne skupštine o imunitetu predsednika Srbije, na koji se on, inače, nije pozvao.
Vuk Jeremić je tužio Aleksandra Vučića zbog izjave da je Jeremić šef međunarodne kriminalne grupe.

Pravni zastupnik Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučića, Dragan Palibrk, u izjavi novinarima je ukazao da je Jeremić tužbom tražio odštetu od 50 miliona dinara, što je, kako je istakao, nezapamćeno u domaćoj sudskoj praksi.
"Vučić nikada nije tužio političke protivnike, pa ni kada je bio opozicija", naveo je Palibrk.
Palibrk je istakao da je Viši sud postupio u skladu sa zakonom i po nalogu Apelacionog suda i da sada Narodna skupština treba da odluči da li će predsedniku Srbije biti uspostavljen imunitet.
Jeremić je novinarima rekao da smatra da je današnje odlaganje dokaz da je izvršna vlast u dominantnoj poziciji u odnosu na sudsku.
Dodao je da je predsednika Srbije tužio jer ga je, kako tvrdi, nazvao šefom međunarodne bande za šta, kaže Jeremić, nema nijedan dokaz.
''Vučić je rekao da je to čitao u novinama'', rekao je Jeremić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

``zgrožen`` činjenicom da je Jeremić tražio 50 miliona dinara naknade

Izvor: Beta Video, 13.Jun.2019

BEOGRAD - Advokat Dragan Palibrk je rekao da je ``zgrožen`` činjenicom da je Vuk Jeremić tražio 50 miliona dinara naknade na ime nematerijalne štete i da mu ta cifra ``odzvanja u glavi`` iz najmanje dva razloga. (CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.