Oboreni helikopteri nad Slavjanskom, zaseda Savet bezbednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2014, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboreni helikopteri nad Slavjanskom, zaseda Savet bezbednosti

Treći ukrajinski helikopter MI-24 oboren je nad istočnim ukrajinskom gradom Slavjanskom, a sudbina posade za sada nije poznata, javlja danas TV kanal Rusija.  Savet bezbednosti UN počeo je večeras po srednjoevropskom vremenu na zahtev Rusije 13. vanrednu sednicu o krizi u Ukrajini, zbog sve veće eskalacije nasilja u toj zemlji. Ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin izjavio je uoči sednice da će zatražiti hitan prekid nasilja u Ukrajini. Francuski ambasador Žerar Aro uzvratio je da je upravo Rusija poslala bande siledžija na Ukrajinu, a sada je odjednom otkrila da bi ta mešavina mogla da izmakne kontroli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAVET BEZBEDNOSTI: Nema dogovora o Ukrajini!

Izvor: Kurir, 02.Maj.2014

Britanski ambasador Lajal Grant uzvratio je da "veštačka indignacija Rusije nikoga ne može da ubedi", a američka ambasadorka Samanta Pauer je rekla da Rusija "pokušava da uvredi inteligenciju međunarodne zajednice" sazivajući još jedan hitan sastanak Saveta bezbednosti..UJEDINJENE NACIJE - Savet...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.