Objavljeno više od 1.000 strana mejlova H. Klinton

Izvor: B92, 13.Feb.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeno više od 1.000 strana mejlova H. Klinton

Vašington -- Stejt department SAD objavio je više od hiljadu strana elektronske pošte bivše državne sekretarke Hilari Klinton, od čega je jedna osmina poverljiva.

Mada među objavljenom poštom ima i poverljive prepiske, većinom je to nižeg nivoa tajnosti, a nijedan imejl nije označen kao najviša državna tajna.

Stejt department je zasad objavio više od 45.00 strana imejlova s privatnog naloga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je Klinton koristila dok je bila državna sekretarka.

Kandidatkinja za predsedničku nominaciju demokrata Hilari Klinton je pod pritiskom zbog imejlova, pošto je van običaja koristila privatni nalog i servere za prepisku dok je bila na čelu američke diplomatije.

Planirano je da se objavljivanje imejlova Hilari Klinton završi 29. februara, dan uoči važnog dana dana u stranačkom glasanju za predsedničke nominacije.

Porošlog meseca, sprečeno je objavljivanje 22 imejla pošto su sadržali materijal koji je označen kao najviša državna tajna. Ef-Bi-Aj (FBI) takođe ispituje bezbednost privatnog servera koji je koristila dok je bila na položaju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Objavljeno više od 1.000 strana imejlova Hilari Klinton

Izvor: Radio 021, 13.Feb.2016

Stejt department SAD objavio je više od hiljadu strana elektronske pošte bivše državne sekretarke Hilari Klinton, od čega je jedna osmina poverljiva...Mada među objavljenom poštom ima i poverljive prepiske, većinom je to nižeg nivoa tajnosti, a nijedan imejl nije označen kao najviša državna...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.