OŠTRE REČI ZBOG APLIKACIJE PRIŠTINE ZA SAVET EVROPE: Petković hitno razgovarao sa Lajčakom

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2022, 13:26

OŠTRE REČI ZBOG APLIKACIJE PRIŠTINE ZA SAVET EVROPE: Petković hitno razgovarao sa Lajčakom

Iz delegacije Beograda tim povodom poručuju da su spremni za sve formate razgovora.

Delegacija Beograda koju vodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković završila je prvu rundu razgovora sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom u okviru danšnjeg dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača.

Bilateralni razgovori predstavnika Beograda i specijalnog predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU trajali su više od tri sata u zgradi Evropske službe za spolju politiku u Briselu, a na dnevnom redu su bile registarske tablice, energetika, pitanje nestalih, kao i formiranje Zajednice srpskih opština, na čemu je ponovo insistirao Beograd.

Kako se saznaje, Petković je iskoristio ovu priliku da oštro kritikuje jučerašnji jednostrani i protivpravni akt Prištine koja je podnela zahtev za članstvo u SE čime je, prema rečima Petkovića, direktno udarila i na Briselski i Vašingtonski sporazum.

Nakon prve runde razgovora sa delegacijom Beograda Lajčk odvojeno razgovara sa predstavnicima Prištine, a u odnosu na ishod tih razgovora i spremnosti Prištine zavisi da li će popodne doći i do trilatetalnog sastanka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.