ORBAN ORGANIZOVAO VEČERU, PRISUSTVUJE I VUČIĆ: Predsednik Srbije rame uz rame sa liderima iz regiona (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2021, 20:36

ORBAN ORGANIZOVAO VEČERU, PRISUSTVUJE I VUČIĆ: Predsednik Srbije rame uz rame sa liderima iz regiona (FOTO)

Na večeri sa Orbanom su, između ostalih, i premijer Slovenije Janez Janša, češki premijer Andrej Babiš, kao i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik

Premijer Mađarske Viktor Orban organizovao je večeru za učesnike Četvrtog demografskog samita u Budimpešti, a večeri prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

.

Po dolasku u Mađarsku, predsednik Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posetio je danas popodne Crkvu Svetog Ðorđa u Budimpešti, koja pripada Eparhiji budimskoj, gde ga je dočekao vladika Lukijan sa sveštenstvom.

Vladika Lukijan je tim povodom služio moleban, što se čini samo u slučaju kada se u crkvama dočekuju posebni gosti, a predsednik Vučić upisao se i u Jevanđelje.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

U Crkvi Svetog Ðorđa, predsednika su dočekali i Srbi koji žive u Budimpešti i đaci srpske Gimnazije u tom gradu.

Sa Vučićem, Crkvu su posetili i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar u Vladi Srbije Ratko Dmitrović.

Predsednik Srbije sutra će učestvovati na Četvrtom demografskom samitu u Budimpešti gde će imati glavno izlaganje na prvom panelu Samita na kojem će, prema programu, učestvovati i nekadašnji potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens, premijer Slovenije Janez Janša i premijer Poljske Mateuš Moravjecki.

Kako je najavljeno, predsednik Vučić u toku sutrašnjeg dana imaće i odvojene susrete sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i premijerima Slovenije Janezom Janšom i Češke Andrejem Babišom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić u Budimpešti na večeri koju je organizovao Orban

Izvor: RTS, 22.Sep.2021

Premijer Mađarske Viktor Orban organizovao je večeru za učesnike Četvrtog demografskog samita u Budimpešti, a večeri prisutvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. . Na večeri sa Orbanom su, između ostalih, i premijer Slovenije Janez Janša, češki premijer Andrej...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.