Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2019, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Lajčak izaslanik Brisela za Zapadni Balkan?

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak najozbiljniji je kandidat za novu funkciju u EU, a to je specijalni izaslanik za Zapadni Balkan, pišu Večernje Novosti u izdanju za ponedeljak.

Pod naznakom Novosti saznaju, list piše da Lajčak, kao dobar poznavalac prilika i iskusni političar koji je već obavljao više važnih funkcija na ovim prostorima i koji govori naš jezik gotovo bez akcenta, praktično ispunjava sve postavljene uslove.

Dobro obavešteni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izvori lista, pišu dalje Novosti, ističu da je Lajčak početkom ove nedelje u Briselu, daleko od očiju javnosti, obavio s tim u vezi važan sastanak sa budućim šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom, s kojim je razgovarao čak dva sata.

"SAD imaju dva predstavnika za Zapadni Balkan, a mi ni jednog. Zato nam i ide ovako", navodno je tom prilikom rekao rezignirani Lajčak Borelu, misleći na sporost procesa proširenja i sve veće udaljavanje regiona od EU, a prenose Večernje Novosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miroslav Lajčak specijalni izaslanik EU za Zapadni Balkan?

Izvor: RTS, 25.Nov.2019

Evropska unija intenzivno traži pogodnu ličnost za novu funkciju specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, a najozbiljniji kandidat je šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak, pišu "Večernje novosti". . Cilj EU je,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.