Izvor: N1 televizija, 14.Apr.2021, 14:38

Novi dan o političkom pritisku na fakultete u Srbiji

Odlukom Vlade Srbije, pre četiri dana iz Saveta Fakulteta političkih nauka razrešeni su Aleksandar Timofejev, Sreten Vujović i Galina Ognjanov. Istovremeno, u to telo imenovano je osam članova, a među njima su i Maja Gojković i Jadranka Joksimović, visoke funkcionerke SNS i ministarke u Vladi Srbije. Da li je na pomolu otvoreni pritisak na fakultete koji zauzimaju kritički stav u odnosu na vladajuću strukturu? O tome u temi jutra sa profesorkom Univerziteta u Beogradu u penziji Srbijankom Turajlić, profesorom na Filozofskom fakultetu Ognjenom Radonjićem i vanrednim profesorom na Fakultetu političkih nauka Dušanom Spasojevićem.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Profesori: Imenovanja u Savet FPN-a i izmene zakona „probni balon“ vlasti

Izvor: N1 televizija, 15.Apr.2021, 11:11

Profesorka Univerziteta u Beogradu u penziji Srbijanka Turajlić izjavila je da su imenovanja članova Saveta Fakulteta političkih nauka (FPN) od strane Vlade Srbije i izmene Zakona o visokom obrazovanju "priprema terena za potencijalni teren" i samo "probni balon" vlasti za buduća dešavanja. Zašto...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.