Novi Sad: Odložena sednica o smeni Pavličića

Izvor: Mondo, 29.Avg.2012, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Odložena sednica o smeni Pavličića

Odložena sednica Skupština Novog Sada na kojoj je trebalo da se raspravlja o smeni gradonačelnika Igora Pavličića. Sednica odložena "do daljeg", rekla predsednica Skupštine Aleksandra Jerkov, prenosi RTV.

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov za danas je bila zakazala vanrednu sednicu gradskog parlamenta, na inicijativu 34 odbornika.

Vanrednu sednicu gradskog parlamenta juče su zatražili predstavnici četiri odborničke grupe, koje zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u skupštini imaju 35 odbornika.

Sazivanje sednice zatražile su odborničke grupe "Pokrenimo NS-Tomislav Nikolić" koju predvodi SNS, "Svi za NS" koju čine odbornici SPO i Romske demokratske stranke, "Novi SAD odmah" čiji su članovi odbornici grupe građana Dveri NS i grupe građan NOPO, kao i odborničke grupe DSS.

Pavličić je juče izjavio da je spreman da čestita novim vlastima ukoliku budu imali većinu, ali i da mu je porodica ugrožena zbog učestlih napada na njega.

Socijalistička partija Srbije podržaće smenu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i prekomponovanje vlasti u tom gradu, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Ružić.

"Stvoreni su uslovi da uz podršku SPS-a dođe do prekomponovanja vlasti u Novom Sadu", rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.

Govoreći o vlasti u Beogradu, on je dodao da SPS nije u poziciji da daje bilo kakve garancije za vlast u prestonici i da postoji jasan stav onih koji su dominantno utemeljeni u biračkom telu koji su rekli da će poštovati tu utemeljenost.

Ružić je dodao da SPS zahteve koalicionih partnera ne shvata kao ultimatume i da stranke vladajuće većine rade kao tim.

Prema njegovim rečima, SPS, nakon sednice Predsedništva stranke, želi da ustanovi princip koji će biti u funkciji građana da tamo, gde je matematički moguće, vlast bude upodobljena sa republičkom, a kako bi projekti u tim sredinama bili lakše realizovani.

"Ovde nema govora o smenama, radi se o prekomponovanju vlasti. I pre četiri godine bilo je sličnih zahteva. Ovo je u funkciji što boljeg funkcionisanja sistema", rekao je Ružić i dodao da taj princip mora da bude primenjen na jednak način za sve u svim sredinama gde je to moguće.

(MONDO/agencije, Foto:YouTube)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.