Njemački državni sekretar u Predsjedništvu BiH, Dodik nije došao

Izvor: SandzakPress.net, 02.Avg.2021, 17:39

Njemački državni sekretar u Predsjedništvu BiH, Dodik nije došao

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se sa državnim sekretarom u Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke Miguelom Bergerom. Sastanak je održan jutros u zgradi Predsjedništva BiH. Inače, Komšić je trenutno i predsjedavajući Predsjedništva. Ovom sastanku nije prisustvovao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Danas je i prvi dan mandata novog visokog predstavnika u BiH, Nijemca >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Christiana Schmidta. Inače, Berger je jučer polaganjem cvijeća na mezarju Memorijalnog centra Srebrenica u Potočarima odao počast žrtvama genocida u Srebrenici. “Moja posjeta Memorijalnom centru u Potočarima, a posebno susret sa dvije majke Srebrenice, ostavio je trajan utisak. Njihova neumorna posvećenost održavanju uspomene na članove njihovih porodica živom i to što su one njihov glas, duboko me je impresioniralo”, rekao je jučer Berger. Poručio je da je od presudne važnosti omogućiti ljudima mjesto gdje se mogu sjećati svojih pokojnika i govoriti o svojim iskustvima. Podsjetio da je da Njemačka ima strogo zakonodavstvo koje podsticanje rasne mržnje i poricanje genocida kažnjava zatvorom. “Suočavanje sa prošlošću je od vitalnog značaja jer podržava pomirenje i izgradnju povjerenja. To su osnovni preduvjeti za mirnu budućnost Bosne i Hercegovine i njen put ka Evropskoj uniji”, rekao je Beger. Izvor: klix.ba The post Njemački državni sekretar u Predsjedništvu BiH, Dodik nije došao appeared first on Bosna PRESS. Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Njemački državni sekretar u Predsjedništvu BiH, Dodik nije došao The post Njemački državni sekretar u Predsjedništvu BiH, Dodik nije došao appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Schmidt u Predsjedništvu BiH: Došao sam da budem aktivan, a ne da čekam i gledam

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2021, 11:28

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH) Christian Schmidt poručio je nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem da nije došao u BiH da "sjedi, čeka i gleda", nego da bude aktivan. "Budite uvjereni da ću to i biti", kazao je Schmidt nakon...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.