Nikolić u Jerusalimu sa Peresom

Izvor: Mondo, 29.Apr.2013, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u Jerusalimu sa Peresom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se jutros, na početku dvodnevne posete Izraelu, sa predsednikom Šimonom Peresom.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se jutros, na početku dvodnevne posete Izraelu, sa predsednikom Šimonom Peresom.

Predsednik Izraela je Nikolića dočekao u predsedničkoj palati uz najviše državne počasti, intoniranje himne i svečanu gardu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Predsednik Srbije u Izraelu predvodi delagaciju, u kojoj su i ministar poljoprivrede Goran Knežević i savetnik predsednika Marko Đurić.

Planiran je tet-a-tet susret dva predsednika, kao i delegacija dve zemlje. Nikolić i Peres će potom u Vrtu nacija posaditi drvo.

Delegacija Srbije obići će kasnije danas Mužej Izraela, a predsednik će položiti venac u memorijalnom centru Jad Vašem.

Nikolić će se tokom posete Izraelu sastati sa predsednikom izraelske vlade Benjaminom Netanjahuom, predsednikom skupštine Juli Edelštajnom, a razgovaraće i sa izraelskim ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Avigdorom Libermanom, predsednikom partije "Izrael Naš dom" Jairom Šamirom, kao i sa jerusalimskim patrijarhom Teofilom III.

Predsednik Srbije će obići i Zid plača, Crkvu svetog Groba, Crkvu svetog Arhanđela Mihaila, Crkvu rođenja Isusa Hrista, kao i manastir Sveti Sava Osvešćeni.

Predsednik Srbije će, kako je najavljeno, posle posete Izraelu, boraviti u zvaničnoj poseti Palestini, gde će se sastati sa predsednikom Mahmudom Abasom.

(Tanjug; foto; Beta/ AP, Sebastian Scheiner)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.