Izrael: Nikolić se sastao sa Peresom

Izvor: Blic, 29.Apr.2013, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael: Nikolić se sastao sa Peresom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se jutros, na početku dvodnevne posete Izraelu, sa predsednikom Šimonom Peresom.

Predsednik Izraela je Nikolića dočekao u predsedničkoj palati uz najviše državne počasti, intoniranjem himne i svečanom gardom.

Nikolić će se sastati, prema najavama, i sa predsednikom izraelske vlade Benjaminom Netanjahuom i predsednikom skupštine Izraela Juli Edelštajnom.

U srpskoj delegaciji su i ministar poljoprivrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Goran Knežević i savetnik predsednika Marko Đurić.

Planiran je tet-a-tet susret dva predsednika, kao i delegacija dve zemlje, a Nikolić i Peres će potom u Vrtu nacija posaditi drvo.

Delegacija Srbije obići će kasnije danas Muzej Izraela, a predsednik će položiti venac u memorijalnom centru Jad Vašem.

Nikolić će se tokom posete Izraelu sastati sa predsednikom izraelske vlade Benjaminom Netanjahuom, predsednikom skupštine Juli Edelštajnom, a razgovaraće i sa izraelskim ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Avigdorom

Libermanom, predsednikom partije "Izrael Naš dom" Jairom Šamirom, kao i sa jerusalimskim patrijarhom Teofilom III.

Predsednik Srbije će obići i Zid plača, Crkvu svetog Groba, Crkvu svetog Arhandjela Mihaila, Crkvu rođenja Isusa Hrista, kao i manastir Sveti Sava Osvešćeni.

Predsednik Srbije će, kako je najavljeno, posle posete Izraelu, boraviti u zvaničnoj poseti Palestini, gde će se sastati sa predsednikom Mahmudom Abasom.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.