Nikolić rešio da se kandiduje za predsednika

Izvor: B92, 15.Feb.2017, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić rešio da se kandiduje za predsednika

Beograd -- Predsednik Nikolić kandidovaće se na predsedničkim izborima, javljaju "Sputnjik" i N1. B92 je dobio potvrdu ove informacije iz kabineta predsednika Nikolića.

Mediji prenose da je Nikolić odluku da se kandiduje doneo večeras na proslavi svog 65. rođendana.

Ranije je Tanjug preneo da u Nikolićevom kabinetu nisu hteli "ni da potvrde, ni da demantuju ovu informaciju".

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Nikolić je izjavio danas da nije iznenađen „ishodom glasanja“ na predsedništvu Srpske napredne stranke, čime je data podrška kandidaturi lidera stranke Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Na pitanje novinara da li je odustao od kandidature, Nikolić je kratko odgovorio:

„Dogovorićemo se…“.

On je takođe rekao, na pitanje kako komentariše navode medija da je njegov sin podržao kandidaturu Vučića, da je Radomir Nikolić „izneo svoj stav na pripremnom sastanku“.

Nikolić je ranije tokom dana na prijemu koji je organizovao povodom Dana državnosti izjavio da Srbija nema prava da se odrekne davno nasleđenih vrednosti.

On je dodao da nema uzmicanja ni povlačenja čak i kada "vetrovi hoće da vas slome".

Predsedništvo SNS je nа sednici održanoj u utorak odlučilo da za predsednikа Srbije, kаo svog kаndidаtа, istаkne Aleksаndrа Vučićа i tа odlukа donetа je jednoglаsno.

Vučić je potom u Upitniku na RTS naveo da bez podrške predsednika Nikolića ništa ne bi mogli da urade i da je to njegova “istorijska uloga”.

„Ko bi glasao za mene glasao bi i za njega. On je najbolji mogući kandidat, ali ovo je procena zbog stabilnosti i tri-četiri odsto koje bi mogle da odluče. Procena je da bismo ovako mogli lakše protiv onih koji su se ujedinili da Srbiju vrate nazad“, rekao je premijer.

„Planiram i da radimo zajedno i nemam nikakav problem s tim, ali treba da vidimo kako da pobedimo. Mnogo volim Tomislava Nikolića, mnogo volim svakoga, ali najviše volim Srbiju“, dodao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sputnik: Nikolić riješio da se kandiduje za predsjednika Srbije

Izvor: Cafe.ba, 15.Feb.2017

BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić kandidovaće se na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji, saznaje Sputnjik.

Nastavak na Cafe.ba...

UŽIVO KANDIDATURA NIKOLIĆA ZA PREDSEDNIKA Mihajlovićeva: Tomo, da te čujemo!

Izvor: Kurir, 16.Feb.2017, 11:38

...Nikolić je izjavio da nije iznenađen „ishodom glasanja“ na predsedništvu Srpske napredne stranke, čime je data podrška kandidaturi lidera stranke Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima..NIKOLIĆ ODLUČIO DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA Poručio: Nema povlačenja!..On je ipak ostao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.