Nikolić, Dačić i Koštunica nastavljaju pregovore o vladi

Izvor: Blic, 28.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić, Dačić i Koštunica nastavljaju pregovore o vladi

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je večeras da će se pregovori sa narodnjačkom koalicijom i koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije (SPS) oko formiranja vlade, nastaviti sutra.



Nikolić je agenciji Beta rekao da predstavnici tih stranaka svaki dan razgovaraju i otklanjaju nesporazume i razrađuju dogovorene principe. On je istakao da će se sutra pre podne sastati sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem, liderom Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranke Srbije (DSS) Vojislavom Koštunicom i predsednikom Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovanom Krkobabićem, kao i da predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković "ima goste iz Grčke" pa najverovatnije neće moći da prisustvuje sastanku.

Komentarišući zahteve koje je DSS-u i SRS-u postavila koalicija oko SPS-a i koji bi prema najavama trebalo da budu predmet razgovora na sledećem sastanku, Nikolić je rekao da svi koji traže bolje rešavanje socijalnih pitanja imaju prava ne samo da traže na koji način će to biti realizovano već i da učestvuju u pronalaženju rešenja. On je dodao da je stav SRS-a o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju isti kao i ranije - da o njemu mora da se izjasni Skupština Srbije.

"Raduje me stav DSS-a koja insistira na jednoj rečenici, da se sporazum mora dopuniti rečenicom 'Kosovo je Srbija' zato što EU ne može da bude zaštićena pričom kako je teritorijalno neutralna", naglasio je zamenik predsednika radikala i dodao da EU nije ubedila Srbiju da je priznaje u njenim međunarodno priznatim granicama i da to može da reši dopunjavanjem sporazuma.

Na pitanje da li su nakon potpisivanja koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Beogradu, SRS, DSS-NS i SPS-PUPS-JS sada bliže formiranju zajedničke vlade, Nikolić je odgovorio potvrdno.

"Jednostavno je logično da stranke koje u glavnom gradu načine koaliciju mogu to da učine na republičkom niovu. Formiranjem koalicije u glavnom gardu prejudiciramo republičko rešenje. Oprezno smo dogovarali rešavanje gradske većine uz uvažavanje svih partnera - da nikoga ne naljutimo i da niko ne bude pobeđen i u tome smo uspeli uprkos pokušajima Borisa Tadića da SPS predstavi kao obnovljenu stranku", kazao je Nikolić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sutra nastavak trojnih pregovora"

Izvor: B92, 29.Maj.2008, 00:37

Zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić izjavio da će se sutra nastaviti pregovori sa narodnjačkom koalicijom i koalicijom okupljenom oko SPS-a oko formiranja vlade...Nikolić je rekao da predstavnici tih stranaka svaki dan razgovaraju i otklanjaju nesporazume i razrađuju dogovorene principe...On...

Nastavak na B92...

Danas sastanak Nikolića, Koštunice, Dačića i Krkobabića

Izvor: Press, 29.Maj.2008

Lideri Srpske radikalne stranke, narodnjačke koalicije i koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS) danas će nastaviti pregovore o formiranju vlade Srbije..

Nastavak na Press...

Nikolić: Sve smo bliži koaliciji

Izvor: Press, 29.Maj.2008

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je posle današnjeg sastanka sa predsednicima Demokratske stranke Srbije, Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije sve bliže formiranje vladajuće koalicije..

Nastavak na Press...

Nikolić: besmislen potez Alimpića

Izvor: Press, 29.Maj.2008

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da je "besmislena" odluka v.d. gradonačalnika Zorana Alimpića da za 14. jul zakaže konstitivnu sednicu gradske skupštine..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.