Pregovori: Koštunica premijer, Nikolić predsednik Skupštine?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori: Koštunica premijer, Nikolić predsednik Skupštine?

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da su radikali i koalicije DSS-NS i SPS-PUPS-JS, posle današnjeg zajedničkog sastanka njihovih lidera, bliži formiranju buduće republičke vlade.

Nikolić je rekao da su na tom sastanku, kome nije prisustvovao lider JS, utvrđeni principi kojima će i PUPS biti zadovoljan. Ti principi se odnose, kako je naveo, na obećanja PUPS-a svojim biračima tokom izborne kampanje i dodao da će ona, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vladu budu formirale te stranke, biti ispunjena.

Lider SRS-a je uveren da između njega i lidera koalicije DSS-NS Vojislava Koštunice i lidera SPS-a Ivice Dačića "vise nema ničega što bi ih razdvajalo". Nikolić je dodao da je načelno dogovorena raspodela resora, kao i da mandatar buduće vlade bude Koštunica, a da on bude predsednik parlamenta.

Današnjem sastanku su, prema Nikolićevim rečima, prisustvovali, pored njega, lider DSS-a Vojislav Koštunica, SPS-a Ivica Dačić i PUPS-a Jovan Krkobabić.

Nikolić je, odgovarajući na pitanje novinara, precizirao da ni na jednom dosadašnjem sastanku ovih partnera nije bilo reči o pitanju "progona porodice Slobodana Miloševića", niti o eventualnom "pomilovanju bivšeg direktora RTS-a Dragoljuba Milanovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.