Nikezić (SSP): Recesija će pre stići u Srbiju nego u EU, iako nismo uveli sankcije Rusiji

Izvor: Beta, 01.Dec.2022, 10:29

Nikezić (SSP): Recesija će pre stići u Srbiju nego u EU, iako nismo uveli sankcije Rusiji

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da će "recesija pre stići u Srbiju nego u EU, iako nismo uveli sankcije Rusiji", navodeći da to potvrdjuju i poslednji statistički podaci, "po kojima je rast BDP-a u Srbiji u trećem kvartalu bio jedan odsto, dok je u EU bio 2,4 odsto". "Najviše zabrinjava pad aktivnosti u skoro svim vitalnim privrednim granama: u gradjevinarstvu minust 12,4 odsto, poljoprivredi minus 7,7 odsto, a u industriji, rudarstvu i energetiici minus 0,3 odsto, što sve upozorava na ekonomsku recesiju u Srbiji", naveo je Nikezić u pisanoj izjavi.On je ocenio da, iako se posledice rata u Ukrajini osećaju u celoj Evropi, "naša ekonomska pozicija je lošija od većine evropskih zemalja koje su uvele sankcije"."Tako će, na primer, Hrvatska ove godine ostvariti rast BDP-a od šest odsto, dok će Srbija imati samo 2,5 odsto. Ispada da odbijanjem da se usaglasi sa politikom EU, Srbija nije dobila ništa, a očigledno gubi mnogo", zaključio je Nikezić.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nikezić: Recesija će pre stići u Srbiju nego u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2022

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da će "recesija pre stići u Srbiju nego u EU, iako nismo uveli sankcije Rusiji", navodeći da to potvrdjuju i poslednji statistički podaci, "po kojima je rast BDP-a u Srbiji u trećem kvartalu bio jedan odsto, dok je u EU...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.