Nikad nisam ništa rekao o stvaranju pakta protiv Srbije

Izvor: B92, 02.Dec.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikad nisam ništa rekao o stvaranju pakta protiv Srbije"

Kosovski vicepremijer Enver Hodžaj izjavio je da u intervjuu koji je dao za zagrebački "Večernji list" nije pomenuo stvaranje bilo kakvog pakta protiv Srbije.

On je naveo i da su naslov teksta koji je odjeknuo regionom i ono što je on zapravo rekao, dve potpuno različite stvari.

"Nikad nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije! Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao dve su potpuno različite stvari", rekao je Hodžaj za crnogorsku televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Antena M.

On je naveo da stoji sve ostalo što je rekao za Večernji list - o uplitanju Srbije u cilju podrivanja državnosti Kosova, o mešanju Beograda u unutrašnja pitanja crne Gore i Makedonije, kao i njegov stav da regionalna saradnja stabilizuje Balkan i balansira Srbiju.

"Što se tiče mojih komentara da Srbija sprovodi agresivnu politiku protiv susednih zemalja i da zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkanu, sve su to moji poznati stavovi koje sam protekle decenije više puta saopštavao", kazao je Hodžaj.

Zamenik premijera Kosova Ramuša Haradinaja prethodno je, u intervjuu za Večernji list, izjavio da je u nekoliko navrata, tokom boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnog Gori, razgovarao s čelnicima tih država o osnivanju pakta koji bi se suprotstavio Srbiji i "njenoj agresivnoj politici".

On je za zagrebački "Večernji list" to opravdao time što Srbija, kako je rekao, "nastavlja agresivnu kampanju protiv Kosova" i želi da destabilizuje ceo region.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore negiralo je danas da su zvaničnici te zemlje vodili razgovore o osnivanju pakta protiv bilo koje države u regionu, dok je makedonski premijer Zoran Zaev izjavio da Makedonija nikada ni sa kim nije razgovarala o formiranju pakta protiv Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.