Potpis na sporazum do ponedeljka?

Izvor: B92, 19.Apr.2013, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpis na sporazum do ponedeljka?

Beograd -- Delegacija Beograda danas u Briselu neće potpisati sporazum s Prištinom, rekli su za B92 izvori bliski srpskom pregovaračkom timu.

Dokument će biti potpisan do ponedeljka, 22. aprila, ukoliko budu ispunjeni svi uslovi koje je postavio Beograd.

Delegacija je krenula u Brisel jer je dobila čvrste garancije od EU da će sporna tačka 14. biti modifikovana. Prema tim izvorima, beogradski tim neće pristati da potpiše sporazum ukoliko Srbima sa severa Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bude dozvoljeno da izaberu regionalnog komandanta policije, što se odnosi na 9. tačku predloga sporazuma i ukoliko Priština bude insistirala na stolici u UN (14. tačka).

Po povratku državnog tima iz Brisela, o sporazumu mora da se izjasni Vlada Srbije, koja će najverovatnije imati sednicu u ponedeljak, a nakon toga i skupština, rekli su isti izvori za B92. Pre toga, u nedelju će biti održana i sednica Glavnog odbora SNS-a, koji bi trebalo da se izjasni o tom pitanju.

Sporazum koji će biti na stolu u Briselu znatno je bolji od prethodnog predloga, podrazumeva zajednicu srpskih opština s ozbiljnim ovlašćenjima, predsednika zajednice opštine, skupštinu, potpredsednika, savet, ozbiljnu organizaciju kao i finansiranje vezano za Srbiju u oblasti zdravstva, školstva i prostornog planiranja, saznaje B92.

Na severu će biti regionalni komandant policije, postojaće četiri lokalna komandira, svi će biti Srbi, a i u sastavu policije u tom delu pokrajine 98 odsto biće Srbi, dok će na jugu, proporcionalno broju stanovnika, sastav policije biti srpski, rekli su izvori bliski pregovaračkom timu Beograda.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Briselu se nastavlja dijalog Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2013

Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen danas u Briselu, a prema izvorima bliskim srpskom pregovaračkom timu, sporazum bi mogao biti potpisan do ponedeljka, 22. aprila ako budu ispunjeni svi uslovi koje je postavio Beograd.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Potpis na sporazum do ponedeljka?

Izvor: OkRadio.rs, 19.Apr.2013

Delegacija Beograda danas u Briselu neće potpisati sporazum s Prištinom, rekli su za B92 izvori bliski srpskom pregovaračkom timu. Dokument će biti potpisan do ponedeljka, 22. aprila, ukoliko se ispune svi uslovi koje je postavio Beograd. Delegacija je krenula u Brisel jer je dobila čvrste garancije...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.