Narodna stranka: Javašluk uzrok za iskakanje vagon-cisterne i izlivanje sumporne kiseline

Izvor: Beta, 29.Nov.2020, 17:10

Narodna stranka: Javašluk uzrok za iskakanje vagon-cisterne i izlivanje sumporne kiseline

Narodna stranka ocenila je danas da je preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" direktno odgovorno za iskakanje iz šina i prevrtanje vagona-cisterne pune sumporne kiseline kod Jagodine.Kako su naveli u saopštenju Odbora Narodne stranke za saobraćaj, pruga godinama nije održavana a bezbednost na železnici je dodatno ugrožena jer su ukinuta radna mesta čuvara pruge koji su kontrolisali stanje šina svakog dana."Voz koji je prevozio sumpornu kiselinu od Šapca do Dimitrovgrada prolazi i kroz tunel ispod Vukovog spomenika u centru Beograda. Da je vagon ispao iz šina i kiselina se izlila u gradskom području, dogodila bi se ekološka katastrofa i zato je neophodno da nadležni konačno tom pitanju posvete punu pažnju i preduzmu neophodne mere", navodi se u saopštenju.Narodna stranka pozvala je Ministarstvo gradjevine, saobraćaja i infrastrukture da konačno uvede red u "Železnice Srbije", navodeći da je u prethodnom periodu povećana učestalost ispadanja vagona iz šina."Nadležnima je poznato da prevoznici puštaju u saobraćaj vagone koji tehnički nisu ispravni ili su natovareni preko dozvoljene vrednosti, a preduzeće 'Infrastruktura železnice' ne nalazi rešenja da proveri i ostale elemente voza koji su ključni za bezbednost", naveo je taj odbor Narodne stranke.Oni su kazali da je medju najvažnijim uzrocima nezgoda loše stanje koloseka na ulascima u stanice, ...
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Narodna stranka: Javašluk uzrok za iskakanje vagon-cisterne i izlivanje sumporne kiseline

Izvor: Danas, 29.Nov.2020

Narodna stranka ocenila je danas da je preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" direktno odgovorno za iskakanje iz šina i prevrtanje vagona-cisterne pune sumporne kiseline kod Jagodine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.