Napoleon, Hitler, pa Amerika– cilj je uništenje Rusije

Izvor: B92, 01.Nov.2023, 19:23

"Napoleon, Hitler, pa Amerika– cilj je uništenje Rusije"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uporedio je SAD sa francuskim diktatorom Napoleonom Bonapartom i nemačkim nacističkim vođom Adolfom Hitlerom.

"Baš kao Napoleon 1812, Hitler 1941, SAD su danas ujedinile skoro sve zapadne zemlje da još jednom pokušaju da unište Rusiju, da joj nanesu strateški poraz i da je eliminišu kao nezavisnog igrača na međunarodnoj areni“, rekao je Lavrov obraćajući se ruskim sunarodnicima koji žive u inostranstvu i koji su se okupili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Moskvi.

Lavrov je rekao da nivo antiruskih akcija u zapadnim zemljama prevazilazi sve mere i utiče na rusku dijasporu.

Kritikovao je Zapad zbog napuštanja tradicionalnih vrednosti i moralnih principa i propagiranja „tolerancije dovedene do apsurda“.

"Religijski simboli su zabranjeni. U EU zatvaraju oči pred skrnavljenjem islamskih svetinja, akcijama uništavanja, bez preterivanja, pravoslavne vere", rekao je Lavrov.

Lavrov smatra da takav kurs „nanosi nepopravljivu štetu moralnom zdravlju ljudi, lišava ih civilizacijskih korena, dovodi do međusobnog otuđenja, depersonalizacije, samouništenja društva, doprinosi rastu radikalizma, agresivnog nacionalizma, neonacizma, ksenofobija i netolerancija. Pokušaji zapadnih elita da nametnu svoje strane vrednosti drugim narodima vode ka uništenju“, naglasio je Lavrov, navodeći kao primer Bliski istok i severnu Afriku.

Lavrov je rekao da ne sumnja da će sadašnji problemi Rusije biti prevaziđeni.

"Rusija kao civilizovana država nastaviće da brani moralne principe međunarodnog života, promoviše principe poštenja, istine, dobrote i pravde u međudržavnoj komunikaciji“, rekao je na kraju Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.