Na festivalu Cinema City 29 niskobudžetnih filmova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na festivalu Cinema City 29 niskobudžetnih filmova

Festival "Cinema City" predstaviće od 25. juna do 2. jula u Kineskoj četvrti i Limanskom parku u Novom Sadu 29 ostvarenja u okviru selekcije "Up to 10.000 Bucks", a u izboru Miloša Pušića.

Snimajući sa budžetom manjim od 10.000 dolara, talentovani autori iz celog sveta potvrđuju da je za pravljenje filma potrebno mnogo više od bankovnog računa, ističu organizatori festivala.

Za jedan od omiljenih programa ove godine je prijavljeno čak 500 filmova autora kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budžet ne predstavlja prepreku nego podstrek za kreiranje originalnih filmskih izraza.

"Rekordan broj prijavljenih filmova na ovogodišnjem festivalu omogućava širi, ali i teži, izbor i veću odgovornost. Ako je potrebno naći najmanji zajednički imenitelj svim filmovima na listi, onda je to stvaralačka energija koja izbija iz svakog kadra", objasnio je selektor i reditelj Miloš Pušić.

Koordinatorka programa "Up to 10,000 Bucks" Dina Vuković je istakla da porast interesovanja autora za tu selekciju im daje podstrek da nastave da razvijaju taj program.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.