NOVČANA POMOĆ ZA DVE KATEGORIJE STANOVNIŠTVA: Dodik najavio dobre vesti pred praznike

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 14:59

NOVČANA POMOĆ ZA DVE KATEGORIJE STANOVNIŠTVA: Dodik najavio dobre vesti pred praznike

Dodik najavio novčanu pomoć za penzionere i borce od prve do pete kategorije

Penzioneri, koji primaju penziju manju od 415 KM, dobiće pred praznike pomoć od 80 maraka, najavio je Predsednik SNSD i srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik.

Za penzionere koji primaju iznad tog zagarantovanog iznosa, biće isplaćeno 50 KM, rekao je on na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je na pres konferenciji SNSD-a najavio i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će Srpska pred vaskršnje praznike počastiti i demobilisane borce Vojske RS, prenosi Srpskainfo.

Borci od prve do pete kategorije koji imaju primanja manja od 500 KM, dobiće po 100 maraka pomoći. Tih 100 maraka će dobiti samo oni koji se prijave na konkurs Vlade RS, odnonso nadležnog ministarstva, a konkurs je još otvoren – rekao je Dodik.

Predsednik Vlade RS Radovan Višković je dodao da će sednica Vlade RS, na kojoj će biti donesene odluke o ovim davanjim, biti održana večeras.

Za ove jednokratne pomoći biće izdvojeno 15,6 miliona ukupno, Dodik je rekao da to nije novac od prodaje obveznica u Londonu, jer, kako je rekao da novac sa Londonske berze još nije stigao.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DODIK POSLE PRELEŽANE KORONE: I nakon 3 meseca nemam ni 50 odsto snage VIDEO

Izvor: Kurir, 25.Apr.2021

Milorad Dodik, predsednik SNSD-a i član Predsedništva Bosne i Hercegovine, odgovarajući na mnogobrojna pitanja, osvrnuo se i na koronavirus, koji je i sam preležao.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.