NIJE REKAO NIŠTA NOVO: Predsednik Vučić se osvrnuo na izjavu nemačkog ambasadora o NATO bombardovanju SRJ

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2021, 15:22

"NIJE REKAO NIŠTA NOVO": Predsednik Vučić se osvrnuo na izjavu nemačkog ambasadora o NATO bombardovanju SRJ

Nemački ambasador Tomas Šib, izjavio je da je "NATO 1999. godine morao bombardovati Jugoslaviju kako bi se sprečila humarnitarna katastrofa".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa delegacijom japanske grupacije Nidek Korporejšen (Nidec Corporation) koja u Novom Sadu planira izgradnju fabrike pogonskih motora za električna vozila, nakon čega je odgovarao na pitanja novinara.

Odgovarajući na pitanje o vakcinaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednik kaže da je juče bilo oko 80.000 vakcinisanih, a da se ogroman broj očekuje i danas.

- U ponedeljak dobijamo novih 106.000 Fajzera, još pola miliona Sinofarma, ali ne znamo kada će to tačno stići, zato za svakoga odmah odvajamo revakcinu. Borimo se svi, moraćemo da obavimo još mnogo poziva, potražnja za vakcinama je ogromna i ne možemo čak ni da odgovorimo redovima - kaže Vučić.

Cilj je, kaže, da imamo 3 miliona revakcinisanih do kraja maja.

Na pitanje o skandaloznoj izjavi ambasadora Tomasa Šiba, kaže da su viđenja o 1999. drugačija, ali da "ambasador nije rekao ništa novo".

- Znam ga kao nekog ko voli Srbiju i da je odgovorio u skladu sa onim što govori nemačka politika. Ne pada mi na pamet da ga vređam i da mu na takav način odgovaram. Naše je da odgovorimo, da kažemo da to nije istina, ali moramo da radimo i da blisko sarađujemo sa Nemačkom - zaključio je Vučić.

Podsetimo, nemački ambasador Tomas Šib, izjavio je da je "NATO 1999. godine morao bombardovati Jugoslaviju kako bi se sprečila humarnitarna katastrofa".
Pogledaj vesti o: NATO,   Japan,   Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Nije istina ono što je Šib rekao, ali 'je čovek koji voli Srbiju'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, 9. aprila, da je “na nama da kažemo nemačkom ambasadoru Tomasu Šibu (Thomas Schieb) da nije istina da je NATO bombardovao SR Jugoslaviju kako bi sprečio genocid na Kosovu”, ali je i naglasio da Srbija mora veoma blisko da sarađuje sa Nemačkom. On...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.