NATO: U padu aviona u Avganistanu poginula četiri strana vojnika

Izvor: Blic, 28.Apr.2013, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: U padu aviona u Avganistanu poginula četiri strana vojnika

Četiri strana vojnika poginula su danas kada se njihov avion srušio na jugu Avganistana, saopštio je NATO. Pogled na Kabul iz američkog vojnog aviona

Istraga o uzroku nesreće je u toku, a prema preliminarnim izveštajima nije bilo neprijateljskih aktivnosti u tom trenutku u tom delu zemlje, ističe se u saopštenju.

Zasad nije poznato u kojoj se provinciji srušio avion međunarodnih snaga, a nije obelodanjena ni nacionalna pripadnost poginulih vojnika.

Od invazije na Avganistan, koju su 2001. godine predvodile SAD, poginulo je više od 3.000 stranih vojnika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srušio se helikopter u Avganistanu, poginuli vojnici međunarodne koalicije

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2013

28.04.2013. -..U padu helikoptera na jugu Avganistana poginulo je četvoro vojnika međunarodne kolacije, prenose mediji pozivajući se na zvaničnu izjavu NATO...Za sada nije jasno zašto je helikopter pao. Prema preliminarnim podacima u oblasti nesreće nije bilo borbenih dejstava. Druge detalje zvaničnik...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.