NAJSTROŽE SANKCIJE U ISTORIJI! Tramp novim merama udario na Iran, situacija se zaoštrava! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJSTROŽE SANKCIJE U ISTORIJI! Tramp novim merama udario na Iran, situacija se zaoštrava! (FOTO)

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je njegova administracija uvela dodatne sankcije Iranu nakon prošlonedeljnog napada na saudijska naftna postrojenja, za šta je američka administracija okrivila Teheran.

Tokom sastanka sa premijerom Australije Skotom Morisonom u Ovalnom kabinetu, Tramp je rekao:

- Upravo smo uveli sankcije Iranskoj nacionalnoj banci - prenose agencije.

Ruski mediji prenose da je Tramp rekao da su to "najstrože sankcije ikada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uvedene nekoj zemlji".

- Te sankcije idu pravo do vrha - rekao je predsednik SAD.

Latest #US #sanctions on #Iran's national bank in retaliation for #Saudi oil attacks could not come at a better time. We applaud the #UnitedStates for the decision.@usatodayhttps://t.co/h9hIuk1iSc

— Abdulla R Al-Khalifa (@AbdullaRAK) September 20, 2019

SAD tvrde da je Iran izveo napad na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, a zvanični Rijad je saopštio da je "Teheran nesumnjivo sponzorisao" napad.

Iran negira da je na bilo koji način umešan u napad, za koji su odgovornost preuzeli jemenski pobunjenici Huti.

Analitičari, međutim, navode da upotrebljene rakete ne bi imale dovoljan domet da dođu iz Jemena.

US Treasury Sec. Mnuchin: Sanctions also imposed on Iran-based Etemad Tejarate Pars Co, which it says is used to conceal financial transfers for Iranian defense purchases $MACRO #Iran #USA #sanctions https://t.co/5SGQTjMJ0U pic.twitter.com/dv3N66qSXs

— FinancialJuice (@financialjuice) September 20, 2019

SAD već primenjuju brojne sankcije prema Iranu od kada se američka administracija u novembru 2018. povukla iz nuklearnog sporazuma koji je sklopljen 2015. godine.

Američki ministar finansija Stiven Mnučin izjavio je da najnovije sankcije demonstriraju da SAD nastavljaju da ispoljavaju maksimalni pritisak.

- Sada smo presekli sva sredstva Iranu - tvrdi Mnučin.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: SAD uvodi dodatne sankcije Iranu

Izvor: Blic, 20.Sep.2019

Predsednik SAD Donald Tramp je izjavio danas da će njegova administracija uvesti dodatne snakcije Iranu nakon prošlonedeljnog napada na saudijska naftna postrojenja, za šta je američka administracija okrivila Teheran.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.