Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2015, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moro: Nema novih uslova, traži se samo normalizacija odnosa sa Prištinom

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro izjavila je da nema novih ulova za prijem Srbije u Evropsku uniju i da ta zajednica samo traži normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

"U poglavlju 35 (O Kosovu) ne postoji ništa što se već ne nalazi u sporazumima Beograda i Prištine. To poglavlje preuzima samo elemente iz Briselskog sporazuma i mislim da bi bila dobra vest da se sada otvori jer dokazuje da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u dijalogu bilo rezultata", kazala je Moro za Politiku od ponedeljka.

Ona je, upitana da li EU traži da Srbija prizna nezavisnost Kosova, kazala da se "traži normalizacija odnosa".

Moro je kazala da Francuska kao zemlja koja je priznala Kosovo neće biti protiv njegovog ulaska u Organizaciju ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko), ali da će njena zemlja posvetiti veliku pažnju pitanju uništene i ugrožene baštine Srbije na Kosovu i dodala da će ulaskom u Unesko Kosovo imati veće obaveze i više sredstava za očuvanje spomenika i manastira.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.