Merkelova i Makron traže od EU da se bolje spremi za narednu pandemiju korona virusa

Izvor: Beta, 10.Jun.2020, 00:02

Merkelova i Makron traže od EU da se bolje spremi za narednu pandemiju korona virusa

Nekoliko evropskih lidera medju kojima nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron zatražilo je danas od Evropske unije (EU) da razmotri načine da se bolje pripremi za narednu pandemiju korona virusa.Haotičan odgovor na novi korona virus od kojeg je u EU preminulo 184.256 ljudi pokrenuo je pitanja o nivou spremnosti i naglasio potrebu za evropskim pristupom u kontekstu drugog talasa pandemije, navodi se u pismu upućenom predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.Pismo su izmedju ostalih potpisali premijeri Poljske, Španije, Belgije i Danske.Šefovi država i vlada EU će 19. juna na virtuelnom sastanku razgovarati o pandemiji korona virusa.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Merkel,Makron: EU da se pripremi za naredni val korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020

Nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Emmanuel Macron i još četiri članice Evropske Unije uputili su pismo predsednici Evropske komisije Ursuli von der Lajen sa zahtevom da se EU pripremi za sljedeći talas pandemije koronavirusa, prenosi agencija Ansa...U pismu čelnici pišu: "Nadamo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.