Merkelova: EU razmatra praktična rešenja za irsku granicu

Izvor: B92, 20.Avg.2019, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: EU razmatra praktična rešenja za irsku granicu

Rejkjavik -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će EU razmisliti o praktičnim rešenjima za granicu između Severne Irske i Republike Irske posle Bregzita.

Evropska unija će razmotriti rešenja bez revidiranja već potpisanog dogovora o povlačenju Velike Britanije iz Unije.

"Ako pronađemo praktično rešenje kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sačuvamo sporazum i u isto vreme definišemo granice unutrašnjeg tržišta Evropske unije, više nam neće biti potreban bekstop", rekla je Merkel tokom posete Islandu, ističući da je EU spremna da pronađe rešenje, prenosi Rojters.

Nemačka kancelarka sastaće se sutra u Berlinu sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, a očekuje se da tokom razgovora bude reči i o Bregzitu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: EU treba razmisliti o praktičnim rješenjima za irsku granicu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2019

REJKJAVIK - Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je da će EU razmisliti o praktičnim rješenjima granice između Sjeverne Irske i Irske nakon Brexita, ali ne i preradi ranije postignutog Sporazuma o povlačenju Velike Britanije iz evropskog bloka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.