Martinović: Tužilaštvo mora da reaguje u slučaju Marijana Rističevića

Izvor: RTS, 11.Maj.2020, 11:51

Martinović: Tužilaštvo mora da reaguje u slučaju Marijana Rističevića

Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović apelovao je na tužilaštvo da radi svoj posao i da Dragan Đilas, Boško Obradović i njima slični "ne mogu da budu ravnopravniji od ostalih građana Srbije". Aleksandar Martinović i Sandra Božić nastavljaju štrajk glađu.
Aleksandar Martinović je rekao da je danas treći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dan otkako tužilaštvo ne reaguje na činjenicu da je Boško Obradović sa grupom huligana u petak napao poslanika Marijana Rističevića, oborio ga, šutirao, naneo mu teške telesne povrede i pokušao da ga ubije.

"Apelujemo na tužilaštvo da radi svoj posao i da za pravosudne organe svi građani budu jednaki, da ne mogu Dragan Đilas, Boško Obradović i njima slični da budu ravnopravniji i jednakiji od ostalih građana Srbije", rekao je Martinović na konfrenciji za novinare ispred Skupštine.
Istakao je da u Srbiji ne sme da se toleriše nasilje kao vid političke borbe, jer to nije demokratski metod, to je metod koji su, kako kaže, koristili fašisti u vreme Musolinija i Hitlera.
Niko od državnih i pravosudnih organa nema pravo da bude slep i gluv na činjenicu da se pojedini služe fašističkim metodama da se obračunaju sa političkim neistomišljenicima", ukazao je Martinović.
Šta u Srbiji treba da se desi, čija glava da bude razbijena pa da tužilaštvo raguje, upitao je Martinović i nadovezao se pitanjem da li bogatstvo Dragana Đilasa vredi više od građana Republike Srbije.
"U pitanju je borba da li će treća grana vlasti, sudska i tužilačka, biti u funkciji građana Srbije ili u funkciji pojedinaca koji hoće da dođu na vlast bez izbora", kaže on. 
"Može da kaže da smo svi mi napali huligane od kojih je jedan robijao 13 godina. U grupi je bio čovek koji je robijao 13 godina, zar mislite da nije spreman da ubije nekoga i siluje neko dete, to su stvari preko kojih niko ne može da pređe", izričit je Martinović.
Ako poslanik ne uživa zaštitu, šta običan čovek da radi?Prema njegovim rečima, ovo je loša poruka koja se šalje, ako poslanik ne uživa zaštitu, šta običan čovek da radi.
Podseća da Srbija sa ponosom obeleževa 75 godina od pobede nad fašizmom i da je srpski narod dao nemerljive žrtve da bi se fašizam pobedio.
"Sada grupa huligana misli da im je sve dozvoljeno. U pitanju je Đilas, odgurnuo je policajce da bi došao do pulena i oni misle da su u poziciji da budu važniji od svih drugih građana", kaže Martinović.
"Tajkunsko bogatstvo ne može da bude vrednije od građanina", kaže Martinović.
Od sudske i tužilačke grane Martinović očekuje da radi jednako prema svima, i dodaje da bi izražavali nezadovoljstvo i da je pretučen Dragan Đilas ili Boško Obradović.
Tužilaštvo mora da reaguje u slučaju Marijana Rističevića, ukazao je šef poslaničke grupe SNS-a.
"Srbija je stabilna i uređena država koja ima snažnu ekonomiju i napreduje i na istoku i na zapadu, želimo da Srbija nastavi tim putem, postoji problem u tužilačkoj vlasti jer kod jednog dela tužilaca postoje uverenja da postoji natčovek", rekao je Martinović. 
"SNS smatra da svi građani moraju biti istog reda, bez obzira na to da li su bogati ili siromašni", rekao je Martinović. 
Martinović kaže da je Obadoviću sinoć donet prvo jastuk, a onda i hrana, a da se danas moglo čuti da je Obradović na strogom postu. "Ni njima samima nije jasno šta rade", rekao je Martinović.
Poslanici Aleksandar Martinović i Sandra Božić nastaviće štrajk glađu jer, po njihovoj oceni, tužilaštvo ne radi svoj posao. 
Aleksandar Matrinović i Sandra Božić juče su započeli štrajk glađu koji će, kako navode, nastaviti ne odustajući od zahteva da tužilaštvo reaguje povodom napada Boška Obradovića i njegovih pristalica na narodnog poslanika Marijana Rističevića. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Martinović: Ne insistiram na štrajku ali šta još treba da se desi pa da tužilaštvo reaguje

Izvor: Danas, 12.Maj.2020, 09:24

Šef poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je danas da ne insistira na štrajku glađu koji je započeo pre dva dana ali i upitao šta još treba da se desi pa da tužilaštvo reaguje na napad na poslanika Marijana Rističevića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.