Maroko traži još novca od EU za zaustavljanje migracija

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2019, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maroko traži još novca od EU za zaustavljanje migracija

Ministar spoljnih poslova Maroka izjavio je da je trend manjeg broja migranata koji stižu u Evropu nastavljen u maju i da je broj prelazaka pao za 40 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

Naser Burita, koji je danas u Rabatu bio domaćin španskom kolegi Žozepu Borelu, takođe je iskoristio priliku da ponovi zahteve svoje zemlje Evropskoj uniji da nastavi da finansira kampanju za zaustavljanja talasa migranata koji prelaze u Evropu, prenela je AP, uz informaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je i Španija tražila dodatnih 50 miliona evra Rabatu za suzbijanju migracija.

Dolazak migranata iz Maroka, zapadnom mediteranskom rutom, koja je prošle godine bila glavna ulazna tačka u Evropu, naglo je smanjen od početka 2019.

Marokanske vlasti ne izveštavaju o daljoj sudbini migranata koje zaustavljaju, a aktivisti i grupe za zaštitu ljudska prava kažu da se oni hapse i šalju u gradove na jugu zemlje, čime se odlaže njihov povratak na severne obale, navodi agencija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maroko traži još novca od EU za zaustavljanje migracija

Izvor: B92, 03.Jun.2019

Ministar spoljnih poslova Maroka izjavio je da je trend manjeg broja migranata koji stižu u Evropu nastavljen u maju i da je broj prelazaka pao za 40 odsto...Naser Burita, koji je u Rabatu bio domaćin španskom kolegi Žozepu Borelu, takođe je iskoristio priliku da ponovi zahteve svoje zemlje Evropskoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.