Manjinska koalicija podržava amandmane Vojvodine na budžet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manjinska koalicija podržava amandmane Vojvodine na budžet

NOVI SAD -

Koalicija manjinskih stranaka "Sve zajedno" u Skupštini Srbije podržaće amandmane Vojvodine na Predlog republičkog budžeta, najavio je predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (DZVM) Aron Čonka.

Čonka je za portal "Vojvodina danas" (www.vajma.info) rekao da se sa republičkim poslanikom te koalicije Emirom Elfićem složio da "ne može biti predmet rasprave" ustavna obaveza da Vojvodini treba da pripadne sedam odsto republičkog budžeta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Složili smo se da se pitanje Vojvodine smatra političkim pitanjem, a tek onda ustavno-pravnim. Sve ostalo je manipulacija pojmovima iz oblasti finansija, i služi zamagljivanju problema", kazao je Čonka.

On je ocenio da Predlogom budžeta nije obezbeđen ravnomeran razvoj pojedinih regija u Srbiji i da je predviđeno malo sredstava za regije gde žive nacionalne zajednice - Vojvodinu, Sandžak, jug Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.