Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija trideseta članica NATO

BRISEL - Šefovi država i vlada NATO-a su na Samitu u Briselu pozvali Makedoniju da započne pregovore o članstvu, rekao je upravo Jens Stoltenberg, generalni sekretar te organizacije na pres konferenciji povodom završetka prvog dana Samita.

Rekao je da lideri toplo pozdravljaju dogovor vlada u Skoplju i Atini oko novog imena Makedonije, i dodao da će Makedonija postati 30-ta članica čim se dogovori finaliziraju.

Naglasio je da je postignut napredak u razgovorima oko povećanja izdvajanja za odbranu u Alijansi, kao i o novim misijama i povećanju raspoloživih vojnih snaga.
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija trideseta članica NATO samo ako promijeni ime

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2018

BRISEL - Šefovi država i vlada NATO-a su na Samitu u Briselu pozvali Makedoniju da započne pregovore o članstvu, rekao je upravo Jens Stoltenberg, generalni sekretar te organizacije na pres konferenciji povodom završetka prvog dana Samita...Rekao je da lideri toplo pozdravljaju dogovor vlada u Skoplju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Makedonija potpisala s NATO Sporazum o početku pregovora o članstvu

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2018, 16:07

BRISEL - Zoran Zaev, premijer Makedonije, i Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a, potpisali su Sporazum o započinjanju pregovora o članstvu Makedonije u NATO...Stoltenberg je rekao da se Makedonija pokazala kao pouzdan partner kroz razne NATO misije, i dodao da vjeruje da će ovaj čin, nakon...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.