Madrid: Policijski psi dobijaju muzičku terapiju zbog stresa

Izvor: B92, 29.Mar.2018, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madrid: Policijski psi dobijaju muzičku terapiju zbog stresa

Policijski psi u Madridu dobiće klima uredjaje i muzičke terapije kako bi se poboljšalo njihovo zdravlje.

Kako navodi Bi-Bi-Si, policia u španskoj prestonici instalirala je specijalizovani sistem za pružanje "muzičke terapije" za koji veruje da dovodi do smanjenja nivoa stresa kod pasa.

Psima će se, naime, puštati klasična muzika nekoliko puta dnevno, što je poznato kao "Mocartov efekat".

Sistem za puštanje muzike je instaliran u okviru renoviranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostorija, u kojima su smešteni psi.

Bi-Bi-Si navodi da je jedno istraživanje iz 2012. godine pokazalo da klasična muzika može da pomogne da se smanji anksioznost kod pasa.

Renoviranje prostorija za pse, takođe, uključuje postavljanje klima uređaja kako bi se obezbedilo da psi budu zaštićeni od prevelikih vrućina tokom leta i niskih temperatura za vreme zime.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.