MERKELOVA PORUČILA TURCIMA: Ako uvedete smrtnu kaznu, NIKAD NEĆETE biti član EU!

Izvor: Telegraf.rs, 18.Jul.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MERKELOVA PORUČILA TURCIMA: Ako uvedete smrtnu kaznu, NIKAD NEĆETE biti član EU!

Povodom sve češćeg spominjanja o uvođenju smrtne kazne u Turskoj nakon neuspelog vojnog puča, oglasila se i nemačka vlada rekavši da zemlja sa ovakvim zakonom ne može da bude članica Evropske unije.

- Uvođenje smrtne kazne imalo bi radikalne posledice po Tursku - rekao je portparol Angele Merkel Štefen Zajbert.

To bi značilo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << bi pregovori o pristupu Turske EU bili prekinuti.

Nakon neuspelog vojnog puča u Turskoj, premijer Jildirim rekao je da je smrtna kazna zabranjena Ustavom, ali će turske vlasti razmotriti određene promene zakona kako bi bile sigurne da se pokušaj puča više nikad ne bi dogodio.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berlin poručuje: Vraćanje smrtne kazne kraj pregovora sa EU za Tursku

Izvor: Blic, 18.Jul.2016

Nemačka je danas saopštila da će pregovori o članstvu Turske u EU biti završeni ako turska vlada odluči da vrati smrtnu kaznu, posle neuspelog državnog udara..."Mi kategorički odbacujemo smrtrnu kaznu i uvođenje smrtne kazne značilo bi kraj pregovora o članstvu u EU", rekao je portparol nemačke...

Nastavak na Blic...

Merkel poručila Erdoganu da je oštro protiv smrtne kazne

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas u telefonskom razgovoru turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da se snažno protivi ponovnom uvođenju smrtne kazne u Turskoj i istakla da bi takav korak sprečio da ta zemlja postane članica Evropske unije, izjavila je portparolka nemačke...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.