Lutovac: O izborima u Srbiji odlučuje jedan čovek

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac: O izborima u Srbiji odlučuje jedan čovek

U ovom trenutku u Srbiji niko osim jednog čoveka ne zna i ne može da pretpostavi da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, rekao je za RTV predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac. Sistem u Srbiji ustrojen je tako da o svemu odlučuje pojedinac, kako je rekao autokrata i mi nemamo sistem već voluntarizam, rekao je Lutovac.

"Mi znamo s kim imamo posla i kako nam teče život u praksi, dodao je Lutovac i naglasio da je suština u tome da se građanima obezbede fer uslovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tako da na izborima izaberu jednu političku opciju koja im je najbliža ili koja im najviše odgovora" i zato smo oformili radnu grupa koja ima zadatak da pokuša da izbori fer uslove, a ako ih ne bude aktuelizovaće se priču o bojkotu izbora.

Pokušavamo, naglasio je Lutovac, da pre raspisivanja izbora realizujemo suštinu i borimo se protiv toga da jedan čovek kontroliše i pravosuđe i sudstvo i medije. On je rekao da nije optimista kad je reč o amandmanima na ustav u sferi pravosuđa i da oni neće obezbediti njegovu samostalnost.

Govoreći o Savezu za Srbiju , rekao je da je to šarolik politički savez koji treba da doprinese promeni režima u ovom predpolitičkom društvu.

Taj savez je široka platforma zato što nam u ovom trenutku treba široka koalicija, i prema sopstvenim istraživanjima dostigli su već rejting od 15 procenata.

Naučili smo lekciju i znamo šta građani hoće rekao je Lutovac i podvukao da sami i rascepkani ne mogu ništa.

Naš savez nudi građanima alternativu u odnosu na današnji režim, kako bi došli do društva u kojem će biti moguće udruživanje po programskim i drugim načelima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lutovac: Niko u Srbiji ne može da predvidi kada će biti izbora, to zna samo jedan čovek

Izvor: Beta, 22.Okt.2018

Predsednik Demokratske stranke (DS) i jedan od lidera Saveza za Srbiju Zoran Lutovac izjavio je danas da niko ne može da predvidi da li će u Srbiji biti raspisani vanredni izbori, jer kako je rekao, "to zna samo jedan čovek".Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, on je rekao da je politički sistem...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.