Logar, Mas, Silva: EU bolje pripremljena za drugi talas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2020, 23:56

Logar, Mas, Silva: EU bolje pripremljena za drugi talas

Ministri spoljnih poslova Nemačke, Portugala i Slovenije, država koje će idućih godinu i po dana predsedavati Evropskoj uniji, poručili su da je EU bolje pripremljena za eventualni drugi talas korona virusa.

Mas je nakon sastanka na Brdu kod Kranja sa slovenačkim kolegom Anžetom Logarom izrazio nadu da će drugi talas epidemije biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbegnut i dodao da su članice prethodnih meseci stekle značajno iskustvo i da je poboljšana uzajamna koordinacija.

Pomenuo je da bi granice mogle ponovo da budu zatvorene ako se epidemiološki status drastično pogorša i istakao da je neophodno preduzeti akciju ako se u nekoj članici ili trećoj zemlji situacija pogorša, prenosi STA.

Ministri su se, takođe, založili za što skoriji zajednički sporazum članica o Fondu za oporavak EU.

"Uveren sam da ćemo rešenje naći u dogledno vreme. Države koje je kriza teže pogodila računaju da će tako brže doći do obećanih sredstava, da neće pasti u još dublju krizu nego započeti proces oporavka", rekao je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

Oni su posle sastanka rekli da ne žele da se ponovo uvedu stroge mere prevencije, ali da su spremni da pojačaju napore kako bi se suzbila epidemija korona virusa.

Portugalski ministar Santoš Silva prisustvovao je sastanku preko video-linka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.