Lobiranje kongresmena za CG u NATO

Izvor: B92, 10.Feb.2014, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lobiranje kongresmena za CG u NATO

Podgorica -- Grupa od 40 američkih kongresmena uputila pismo državnom sekretaru SAD Džonu Keriju sa zahtevom da pitanje proširenja NATO ostane ključni prioritet Vašingtona.

Kako je večeras objavila Televizija Crne Gore, grupa američkih kongresmena zatražila je od Kerija da podrži punopravno članstvo Crne Gore u NATO.

Od Kerija se, kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahteva da pitanje proširenja ostane ključni prioritet Vašingtona na septembarskom samitu NATO-a u Velsu.

Crna Gora se trenutno nalazi u Akcionom planu za članstvo (MAP), koji se smatra predvorjem punopravnog članstva u NATO.

Samit
Alijanse biće održan u septembru ove godine u Velikoj Britaniji, a crnogorski zvaničnici ranije su izrazili očekivanje da bi ta država na tom skupu mogla da dobije poziv za članstvo.

Većina građana Crne Gore, prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, protivi se ulasku te države u NATO.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki kongresmeni za ulazak CG u NATO

Izvor: Akter, 10.Feb.2014

Grupa američkih kongresmena zatražila je od Kerija da podrži punopravno članstvo Crne Gore u NATO.

Nastavak na Akter...

Srbija i CG: NATO ne menja ništa

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 11:00

Podgorica -- Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac ocenio je da eventualno punopravno članstvo Crne Gore u NATO ne bi ugrozilo odnose sa Beogradom..."Srbija je neutralna, Crna Gora želi da pristupi NATO-u. Ukoliko Crna Gora uđe u NATO, to ništa neće smetati Srbiji. Radi se o dve bratske države...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.