Ljajić: Problem - pozivni broj i licenca

Izvor: Mondo, 01.Jun.2013, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Problem - pozivni broj i licenca

Razgovori Beograda i Prištine u Briselu, kada je reč o telekomunikacijama, idu dosta teško, svako je na svojim prvobitnim pozicijama, izjavio Rasim Ljajić.

Prema rečima potpredsednika vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, albanska strana ne prihvata rešenje koje je Beograd ponudio kao kompromis.

"Nismo se odmakli od početka. Istina, problem fiksne telefonije nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sporan, tu ćemo imati licencu. Na putu smo da rešimo pitanje frekvencija. Ali ostaju dva ključna problema - pozivni broj i licenca za mobilnu telefoniju", rekao je Ljajić za današnju "Politiku".

"Oni nude takozvanog virtuelnog mobilnog operatera za Telekom, što je za nas neprihvatljivo. Mi tražimo punu dozvolu za rad. S druge strane, mi smo spremni da im ustupimo pozivni broj 383 koji bi se vodio na Srbiju, a koji bi Srbija dobila od Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU) i ustupila njima na korišćenje. Oni traže da se oni pojave pred ITU, a da ih Srbija ne opstruira u tome. Za sada nema pomaka", naveo je ministar.

Ljajić ističe da će na ovu temu verovatno sledeće nedelje ponovo biti održan sastanak na ministarskom nivou u Briselu.

Prema njegovim rečima, jedna od opcija je, ukoliko pregovori propadnu, da EU, na osnovu onog što je čula od jedne i druge strane, formuliše svoj predlog koji će ponuditi obema stranama.

(Tanjug, foto, Beta, Vlada Srbije, Slobodan Miljević)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Teški razgovori u Briselu

Izvor: RTS, 01.Jun.2013

I dalje postoje dva ključna problema - pozivni broj i licenca za mobilnu telefoniju, rekao ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić o toku razgovora Beograda i Prištine o telekomunikacijama. Albanska strana ne prihvata rešenje koje je Beograd ponudio kao kompromis, kaže Ljajić. ..Razgovori...

Nastavak na RTS...

Ljajić: Srbija s pravom očekuje datum pregovora

Izvor: Kurir, 02.Jun.2013, 10:20

Svi, bez obzira na političku pripadnost, treba da podrže premijera Ivicu Dačića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, navodi ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija..BEOGRAD - Potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.