Izvor: RTS, 19.Jul.2021, 18:36

Lajčak: Sastanak bio težak, potpuno različiti pristupi

Sastanak delegacija Beograda i Prištine na visokom nivou bio je težak i pokazao je potpuno različit pristup dve strane, izjavo je visoki predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
"Posledica toga je da smo danas postigli veoma malo", rekao je Lajčak nakon sastanka Vučića i Kurtija u Briselu.
Rekao je da je razgovarano o nekoliko različitih predloga, a da je jedini ishod o kojem danas može da izvesti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će se dijalog nastaviti.
"Strane su se saglasile da će glavni pregovarači održavati sastanke na mesečnom novou pod posredstvom Evropske unije, da će se rešavati aktuelna pitanja i pripremiti sastanci na visokom nivou u odgovarajućem trenutku", kazao je Lajčak.
Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti su se dogovorili da se sastanu u septembru.
"Za nas, Evropsku uniju, važno je da naglasimo da evropska budućnost Srbije i Kosova zavisi od normalizacije njihovih odnosa. Zato očekujemo od obe strane da rade zajedno, da prevaziđu nasleđe prošlosti i reše sva nerešena pitanja", naveo je Lajčak.
Današnjem sastanku na viskom nivou prisustvovao je i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"DANAS SMO POSTIGLI VEOMA MALO" Oglasio se Lajčak nakon sastanka u Briselu i otkrio koji je jedini ishod dijaloga

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2021

Lajčak je rekao da je razgovarano o nekoliko različitih predloga..Sastanak delegacija Beograda i Prištine na viskom nivou bio je težak i pokazao je potpuno različit pristup dve strane, izjavo je danas visoki predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištne Miroslav Lajčak...- Posledica...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.