LDP neće da bojkotuje Skupštinu

Izvor: RTS, 12.Feb.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP neće da bojkotuje Skupštinu

Liberalno demokratska partija neće se odazvati pozivu Đilasa, Jeremića ili Dveri na bojkot rada srpskog parlamenta, jer, kako ističe predsednik LDP Čedomir Jovanović, neće u gomilu sa "ekstremistima, nacošima i siledžijama" i jer demokratska Srbija "ne sme da bude oružje dželata koje smo jedva preživeli".
Nećemo da bojkotujemo skupštinu, rekao je, prema saopštenju, Jovanović samo zato >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što na taj bojkot pozivaju Đilas i Jeremić, koji, kako se navodi, i nisu u Skupštini, ili njihove perjanice iz Dveri, koji su nasmejani samo u Kremlju, u zagrljaju sa ruskim ekstremistima.
"Našu politiku ne vode lideri Saveza za Srbiju, jer je među njima više onih koji su sa Vučićem bili na listama ili u koaliciji, nego onih koji to nisu", istakao je lider LDP Čedomir Jovanović.
Oni iz Skupštine beže i lažu o nama jezikom Šešelja, dodaje Jovanović. Oni "nisu u Skupštini zato što nemaju šta da kažu i nemaju iza koga da se sakriju, kao što se kriju na ulici iza nezadovoljnih građana".
LDP je, obrazlaže Jovanović, u Skupštini Srbije zato što se bore za Srbiju u Evropskoj uniji, zato što brane ideju mira kroz dogovor sa kosovskim Albancima preko sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine, zato što podržavaju Bosnu i Hercegovinu kao modernu i efikasnu državu i njihovu evroatlantsku perspektivu, a sve to je neophodan uslov za promenu pogrešne politike i grešaka sa kojima živimo decenijama.
"LDP će nastaviti da insistira na svojoj politici - da je društvu potrebno reći istinu bez uvijanja i izgovora, da se bez evropskih integracija i regionalne politike, koja je zasnovana na pomirenju, ne može temeljno promeniti Srbija", kaže on i dodaje da nema demokratije i razvoja ljudskih prava i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu.
"Srbija će biti normalna kada budemo prihvatili vrednosti onih zemalja u kojima ljudi oko nas odlaze da žive, a upravo sa tim zemljama su u sukobu oni koji nas pozivaju na bojkot", kaže Jovanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP OPLEO PO OPOZICIJI Jovanović: "Nećemo u gomilu sa ekstremistima, nacošima i siledžijama"

Izvor: Blic, 12.Feb.2019

Liberalno demokratska partija (LDP) neće se odazvati pozivu Đilasa, Jeremića ili Dveri na bojkot rada srpskog parlamenta jer, kako ističe predsednik liberala Čedomir Jovanović, neće u gomilu sa "ekstremistima, nacošima i siledžijama", i jer demokratska Srbija "ne sme da bude oružje dželata...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.