Najnovije vesti
Komentar Politika
LDP OPLEO PO OPOZICIJI Jovanović: "Nećemo u gomilu sa ekstremistima, nacošima i siledžijama"

LDP OPLEO PO OPOZICIJI Jovanović: "Nećemo u gomilu sa ekstremistima, nacošima i siledžijama"

Liberalno demokratska partija (LDP) neće se odazvati pozivu Đilasa, Jeremića ili Dveri na bojkot rada srpskog parlamenta jer, kako ističe predsednik liberala Čedomir Jovanović, neće u gomilu sa "ekstremistima, nacošima i siledžijama", i jer demokratska Srbija "ne sme da bude oružje dželata koje smo jedva preživeli".

Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović

"Nećemo da bojkotujemo skupštinu" rekao je, u saopštenju Jovanović, "samo zato što na taj bojkot pozivaju Đilas i Jeremić" koji, kako se navodi, "i nisu u Skupštini, ili njihove perjanice iz Dveri, koji su nasmejani samo u Kremlju, u zagrljaju sa ruskim ekstremistima".

- Našu politiku ne vode lideri Saveza za Srbiju, jer je među njima više onih koji su sa Vučićem bili na listama ili u koaliciji, nego onih koji to nisu - istakao je lider LDP Čedomir Jovanović.

"Oni iz Skupštine beže i lažu o nama jezikom Šešelja", dodaje Jovanović, i kaže da "oni nisu u Skupštini zato što nemaju šta da kažu i nemaju iza koga da se sakriju, kao što se kriju na ulici iza nezadovoljnih građana".

On je kazao i da će LDP će nastaviti da insistira na svojoj politici, da je društvu potrebno reći istinu bez uvijanja i izgovora, da se bez evropskih integracija i regionalne politike, koja je zasnovana na pomirenju, ne može temeljno promeniti Srbija.

- Nema demokratije i razvoja ljudskih prava i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu. Srbija će biti normalna kada budemo prihvatili vrednosti onih zemalja u kojima ljudi oko nas odlaze da žive, a upravo sa tim zemljama su u sukobu oni koji nas pozivaju na bojkot. Nismo za prećutni kompromis svih sa svima, iz kog ćemo, ukoliko nastavimo da živimo "komirano" kao što je to slučaj danas, izaći kao gubitnici, jer ostajemo bez Evrope, koju naivno, boreći se za demokratiju, žrtvujemo zbog partnerstva sa nacionalistima - naveo je on.

Kazao je i da demokratska Srbija "ne sme da bude oružje svih dželata koje smo jedva preživeli".